16 Aralık 2007 Pazar

Muhallebili milföy bohçaları

Muhallebi için

750 gr. süt
7 kaşık un
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
2 yumurta.

Yumurta haricindeki tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir. Pişirirken devamlı karıştırarak topaklanması önlenir. Piştikten sonra çırpılmış iki yumurta da eklenerek bir taşım daha pişirilir ve ocaktan alınır.

Milföy hamuru buzdolabından çıkartılarak yumuşaması sağlanır. Herbir kare hamur el yardımıyla bir miktar açılır ve içine muhallebiden konarak kenarlarından büzülür ve el yardımıyla yuvarlatılarak ters bir şekilde tepsiye konur. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkartılan yuvarlakların üstüne pudra şekeri serpilir ve afiyetle servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

check out the Europey swicki at eurekster.com