Muhallebili kadayıf tatlısı
Şerbet için;
4 su bardağı şeker
Birkaç damla limon
6 su bardağı su
Karıştırılarak şerbet hazırlanır ve bir kenara konarak pişmesi beklenir.
Muhallebi için
6 su bardağı süt
Şeker 2 su bardağı
Un 6 kaşık
2 kaşık nişasta
Pişmeye başlayınca iki adet çırpılmış yumurta ilave edilir.
Bir büyük sana veya tere yağı eritilir. Tepsi yağlanır ve kadayıf elle açılarak bir kat yayılır. Üzerine bir kat muhallebi bolca konduktan sonra, ikinci kat kadayıf üzerine serilir. Daha sonra kalan daha önce eritilmiş yağ, kadayıfın üzerine dökülür. Kadayıf fırında orta sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişirilir. Kadayıf fırından çıktıktan sonra şerbet kadayıfın üzerine dökülür. Soğuması beklenir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
15 Aralık 2007 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder