16 Aralık 2007 Pazar

Mercimek Köftesi

Üç su bardağı kırmızı mercimek iyice yıkandıktan sonra tencereye su doldurularak pişmeye bırakılır. İyice yumuşayarak pişen mercimeklerin üstüne iki su bardağı ince bulgur konarak karıştırlır, altı söndürülür ve kapağı kapatılarak bulgurların şişmesi için bırakılır.

Diğer tarafta üç büyük soğan ince doğranarak yağda kavrulmaya bırakılır. 8-10 kadar yeşil soğan diğer taraftan ince ince doğranır bir taağa konur, üzerine yine bir tutam maydanoz ince ince doğranır ve soğanların yanına konur.

Soğuyan ve şişen mercimek ve bulgur karışımının içine bolca, üç ya da 4 yemek kaşığı kadar salça- eğer biber salçanız varsa hem biber ve hem domates salçası karıştırılması daha iyi lezzet verir- bir yemek kaşığı kimyon, bir tutam tuz katılarak el yardımıyla yoğrulur. Salça iyice yedirildikten sonra dört beş baş sarımsak dövülerek içine ilave edilir. Tekrar yoğrulur. Diğer tarafta kavrulan soğanlar, yeşil soğanlar ve maydanoz katılarak bir süre daha yoğrulur ve öfte haline getirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

check out the Europey swicki at eurekster.com